VÄLIPALALLA: KOOKOS-CHIAPUURO

Tein välipalaksi Karita Tykän Hyvää huomenta-keittokirjan kookos-chiapuuron.

Olen hulluna kookokseen, koska sen maku ja tuoksu tuovat trooppisen lomafiiliksen. Kun näin tämän reseptin, en voinut olla kokeilematta sitä. Meinasin oikeastaan revetä onnesta kun näin, että lempparini puuro ja kookos, olivat samassa otsikossa.

kookoschia1
KOOKOS-CHIAPUURO
(kahdelle)

4dl kookosmaitoa
1dl chiansiemeniä
1 banaani
1tl vaniljajauhetta
+ tarvittaessa hiukan vettä
päälle kookosrouhetta, raakakaakaonibsejä, hedelmäpaloja, marjoja tai banaania

Sekoita kookosmaito ja banaani blenderissä. Lisää seokseen chiansiemenet ja vaniljajauhe. Kun massa on kokonaan sekaisin, kaada kahteen astiaan ja laita jääkaappiin jähmettymään 30minuutiksi. Lopuksi koristele hedelmillä, kookosrouheella, marjoilla, kaakaonibseillä tai banaanilla.

kookoschia2
Kyseessä on tuorepuuro, joten lopputulos on todella raikas. Itse tykkään jättää ne lämpimät puurot mieluiten aamuun.

Resepti oli nopea ja helppo. Maku on hennon kookosmainen, johon marjat toivat mielestäni hyvää raikkautta ja banaani puolestaan makeutta. Oli myös kiva huomata, että puuro valmistui nopeasti, ja ainesosia oli todella vähän! Saatan olla hieman kärttyinen nälässä, joten sopi oikein hyvin minulle ja kanssaeläjille, että tätä ei tarvinnut turhan kauaa väsätä, hahah. Välipalana kookos-chiapuuro toimii hyvin, koska sen voi pakata mukaan helposti ja se täyttää sopivasti. Se sisältää myös tärkeitä ravintoaineita hyvistä rasvoista vitamiineihin ja kuituihin.

Jos pidät kookoksesta ja puurosta niin kuin minä, this will blow ya mind! x

9

Poimintoja sinulle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *