PARAS SYNTTÄRIKAKKU

Äidilläni on keväisin kaksi päivää yhtä juhlaa; synttärit ja äitienpäivä ovat nimittäin peräkkäisinä päivinä. Ihan loistavaa (more cake)!

Äitimme on aamuvirkku, mikä on tuottanut välillä vähän päänvaivaa. Siskojen kanssa olemme aina äidin syntymäpäivänä ja äitienpäivänä laittaneet herätyksen jo seitsemäksi, jotta pääsisimme herättämään hänet laululla ja lahjoilla. Äiti taas on teeskennellyt nukkuvaa, koska todellisuudessa hän herää viikonloppuisinkin viiden-kuuden aikaan. Viime vuonna nostimme kissan pöydälle ja keskustelimme vakavasti siitä, täytyykö äidin teeskennellä vielä montakin syntymäpäiväaamua lauluun herännyttä synttärisankaria, ja täytyykö meidän herätä ennen aikojamme. Serious family talk. Sovimme, että ei tarvitse. Nykyään laulamme aamiaispöydässä. Tai no, meille se on aamiaispöytä – äidille lounas.

kakku1
Tänä vuonna järjestimme siskojen ja äidin ystävien kanssa meidän äidille yllätyssynttärit, ja päätin tehdä vanhan kunnon täytekakun. Marjoilla, kermalla ja banaanilla täytetty kakku on yksinkertainen ja old school synttärikakku, jonka tekoprosessi on erittäin helppo, enkä ihme kyllä epäonnistu siinä koskaan! (Yleensä häslään ja sekoilen leipoessani; olen tehnyt muunmuassa banaanilettuja ilman banaania ja kaatanut kahvinpuruja kahvin sijasta mokkapalataikinaan.)

kakku2

En ole koskaan ymmärtänyt, miksi täytekakkuihin laitetaan hilloa. Hillosta ei tule raikasta makua, vaan usein lopputulos on liian makea ja kuiva. Tuoreet marjat ja vaniljasokerilla maustettu kermavaahto-rahkatäyte sekä banaani toimivat täytteenä hyvin, eikä kakusta tule paha olo.

SYNTTÄRIKAKKU

Pohja:

Voit ostaa kaupan valmiit torttupohjat, (ostan yleensä kaksi ja laitan ne päällekkäin) tai sitten tehdä itse:

2 dl sokeria
4 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
vuokaan margariinia tai voita ja korppujauhoja

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele kakkuvuoka huolellisesti voilla tai margariinilla ja leivitä pinta korppujauhoilla. Kopauta vuokaa tiskialtaan yllä, että saat liiat korppujauhot pois.Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi valkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 20-30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kun taikinaa ei jää tikkuun kakku on kypsä. Kypsyyden näkee myös siitä kun kakku irtoaa vuoan reunoista.

Ota kakku uunista ja kumoa muutaman minuutin päästä ritilälle jäähtymään.

Täyte:

4dl kuohukermaa
1,5 purkkia maitorahkaa
vaniljasokeria
sokeria
pakastemansikoita
3 banaania
1 juotava mansikkajugurtti

Päälle/koristeeksi:

3dl kermavaahtoa vaniljasokerilla
marjoja
kukkia

Vatkaa täytteeksi tuleva kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Sekoita maitorahka ja sulatetut pakastemansikat sekaan. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen ja kostuta huolellisesti jugurtilla. Leikkaa banaaninpaloja kostutetun kakun väliin, ja laita reilusti täytettä. Tee sama kaikkiin kerroksiin ja vatkaa kakun päälle tuleva kermavaahto. Mausta koristekermavaahto myös sokerilla, ja levitä se kakun päälle reunoista aloittaen. Koristele mielesi mukaan marjoilla ja kukilla! (Koristelu on paras osuus!)

kisujakakku
Ps. Kirsikka on meidän perheessä se maistelija: tyyppi, joka ottaa ensimmäisen haukun juuri tehdystä voileivästäsi ja haluaa aina maistaa jokaisen annosta. Kun olin pieni ja pullea, hermostuin asiasta hieman. Nykyään olen tottunut.

10

Poimintoja sinulle

2 thoughts on “PARAS SYNTTÄRIKAKKU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *