KIHARILLE HIUKSILLE

Aion paljastaa afroni salaisuuksia.

Yllättävän monilla suomalaisilla on luonnonkihara tai ainakin hieman taipuisa hiuslaatu. Usein kiharat eivät kuitenkaan taivu niin kuin haluttaisiin, vaan fiilis on Hagrid, jolloin suoristaminen tuntuu paremmalta ratkaisulta. Uskon kuitenkin, että jos kiharapäät tietäisivät kuinka saada pörröinen hiuskasa kukoistamaan, jäisi suoristusrauta ja harja aika äkkiä kaappiin.

IMG_8161-4
– TÄRKEIN SÄÄNTÖ: Älä harjaa hiuksiasi kuivana! Jätä harjat suoratukkaisille ja anna kiharien olla, harjaaminen nimittäin avaa kiharat ja tekee ainakin omasta pehkostani pörröisen. Harjaan hiukseni hyvin harvoin ja ainoastaan silloin, kun olen suihkussa ja niissä on hoitoainetta. Useimmiten “kampaan” niitä vain sormillani samalla kun levitän hoitoaineen.

– Hiusten pesuun käyvät tuotteet, jotka oikeasti kosteuttavat kunnolla. Käytän Trèsemmen kosteuttavia shampoota ja hoitoainetta, koska ne toimivat kiharille hyvin ja pullot ovat jättikokoisia ja super edullisia. Usein naureskelen kalliille shampoille ja mietin kuinka täydellistä on pihistellä 7 euron jättipulloilla, jotka ovat täynnä toimivaa tavaraa.

– Älä mene märillä hiuksilla nukkumaan tämän takia.

– Pesun jälkeen käytä aina kiharatuotteita, eli jätettävää hoitoainetta ja kiharien erottelijaa. Aineet poistavat pörröisyyttä, hoitavat ja tekevät kiharista kauniin muotoisia. Puristele märkiin hiuksiin molempia tuotteita noin kahden pumppauksen verran. (Paul Mitchellin kiharille jätettävä hoitoaine ja kiharien erottelija ovat suosikkini.)

– Anna hiusten kuivua aineiden kanssa, älä föönaa niitä. Föönaaminen lisää pörröisyyttä, vaikka kyseessä olisi minkälainen kiharafööni tahansa.

– Kannattaa pestä hiukset korkeintaan joka toinen päivä, ja toisena päivänä pelkästään hoitoaineella. Omat hiukseni eivät rasvoitu juuri lainkaan ja ainoastaan kuivuvat shampoolla pesusta.

– Suomalaiset kiharat ovat lähes aina kuivaa laatua, joten kaikki kosteuttava ja öljymäinen ravitsee niitä. Kookosöljy kosteuttaa hyvin kuivia latvoja, ja saunassa kosteuttava hoitoaine vaikuttaa hiuksiin kokemukseni mukaan parhaiten.

– Olen asioinut kampaajilla, jotka luulevat että hiukseni ovat kokonaan huonossa kunnossa ja leikkaavat helposti jopa 15 senttiä pois, vaikka oikeasti hius on kuivaa luonnostaan. Eli viimeinen vinkki: älä usko kaikkea mitä kampaajat sanovat. Jos tiedät hyvän kihariin hiuksiin erikoistuneen kampaajan, olen pelkkänä korvana! (Terkuin traumatisoitunut kikkarapää.)

– Lopuksi lue nämä. Hilarious!

12

Poimintoja sinulle

6 thoughts on “KIHARILLE HIUKSILLE

  1. Pingback: SOLKI 2 | Kirsikka

  2. Pingback: SOLKI 2 | Musla

  3. Pingback: TUULESSA | Katri

  4. Pingback: TUULESSA | Musla

  5. Haha voin samaistua tähän 100%:sesti terveisin parturissa traumoja kokenut! Aina selitän kavereille että uskokaa tai älkää mutta harjaaminen ja kiharat hiukset on jotain jäätävää, yleensä ymmärtää vasta kun näkee metrin joka suuntaan kasvaneen harjatun kiharapehkon. Ja Hagrid on kans tuttu käsite varsinki talvivaatteisiin pukeutuneena 😀 Oon just harkitsemassa jotain uutta hiustyyliä ainaiseen pitkään, mutta vaikeaa löytää luotto parturiin kun useimmilla ei oo mitään hajua miten näitä käsittelisi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *